mandag 3. november 2014

Pelargonia. Seinsommer i drivhuset '14


Et knippe bilder fra blomstringen i drivhuset på ettersommeren i år. Hovedsaklig pelliser, både de overvintrede og noen nye.
Så fullt som dette er det når jeg pusler med plantene! Noen finner veien ut i hagen igjen etterpå. Da blir det plass til kaffipause og kanskje litt godt hagelesestoff...


Også en avlegger fra en tradescantia, vandrejøde trives her. (I midten) En fin plantegave fra en snill hagedame! ;-)


Det er seint på sommeren da bildene er tatt. I hagen må noen klynger med forvokste, selvsådde erteblomster skjæres ned. Det ble noen frodige rosa-buketter til hagebordene!Å stelle pelliser tar tid. Det er trivelig..ja, men travelt med så mange. Etter knipingog klipping av visne blomster og blad, blir de helt nydelige igjen og alle nye knopper får lys og luft rundt seg.

Inne fra stuen kikker jeg ut og ned på både drivhus og den japanske lønnen. Den verner mot nordavinden men gir også en del skygge, som stort sett føles helt greit, for mye lys kommer til i drivhuset likevel.
I dag er det 3.november, de siste bladene er i ferd med å falle av lønnen. I drivhuset er det..tro det eller ei..fremdeles frodig blomstring! Det får jeg jammen dokumentere her en annen dag ;-)

For dette var alt for nå!

6 kommentarer:

 1. Hyller som er nedtynget av blomstergleder........det er trivelig :-)

  SvarSlett
 2. Takk for trivelig besøk på bloggen..ja det var en fin måte å si det på.. :-)

  SvarSlett
 3. Hei! Innmari mange fine pelargonier du har. Det er utrolig mange varianter av den, og det er spennende. God kveld! Anne

  SvarSlett
 4. Hei Anne og takktakk for hilsen her..ja avansert er jeg jo ikke da, er godt fornøyd med vanlige zonale-pelliser jeg... litt engelske innimellom og et par-tre fyllte sorter. Men pleier å spe på med noen duft-pelliser hvert år..må jo ha den gode aromaen når jeg kommer inn i drivhuset.

  SvarSlett
 5. FOR noen velfylt hylle du har!
  Flotte pelargonier...og vakre detaljer...deilieg minner fra en flott sommer 2014:)
  God helg til deg:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for at du tok deg tid til en titt innom drivhuset og velkommen igjen skal du være!

   Slett